Angst – kan homøopati hjælpe?

Angst en naturlig reaktion

Angst kan komme til udtryk på mange måder. For noget kommer den som en pludselig reaktion på en hændelse, mens den for andre er til stede hele tiden. Egentlig er angst en naturlig reaktion, der skal sikre at mennesket reagerer hurtigt og instinktivt ved farer. Men for nogen er angstreaktionen på begivenheder eller i situationer, ude af proportion med den reelle fare. Det kan have stor indvirkning på ens livsglæde, hvis angsten tager overhånd. Angst kan vise sig både som psykiske og kropslige symptomer og kan have betydning for ens adfærd.

Hvordan kan homøopati hjælpe ved angst?

Som homøopat ser jeg sundhed som frihed til er respondere på hændelser med nøjagtig den mængde respons den behøver, hverken mere eller mindre. Homøopati egner sig godt til behandling af angst, og der findes mange midler som kan afhjælpe angst. Når man skal have et godt resultat med homøopatisk behandling er det vigtigt, at finde et middel der stemmer overens både med en fysiske symptomer men også passer på det menneske man er. Hvis der er overensstemmelse imellem mennesket og det homøopatiske middel, genskabes balance i det indre, så angsten med tiden kommer til at fylde mindre.

Konsultationen

I konsultationen inviterer jeg den enkelte, til at dele deres oplevelser omkring angsten. Jeg prøver at få det samlede billede ud i fra historikken og det der kendetegner angsten for den pågældende, derfra vil jeg finde et homøopatisk middel som dækker samtlige af de symptomer der opleves. 

Nedenfor kan du se et udpluk af homøopatiske midler, hvoraf alle arbejder med angst, men hvor angsten optræder i meget forskellige situationer. Jeg vil ikke anbefale at man selv begynder at behandle angst med homøopati, da det kan være meget komplekst at se det hele billede, men derimod søger hjælp fra en professionel behandler. Du er velkommen til at kontakte mig hvis du ønsker at høre mere om hvordan homøopatien kan hjælpe dig.

Homøopatiske midler der omhandler angst

Arsenicum Album – Stor angst ofte med rastløshed.

De har en stor mængde angst, og er ofte bekymrede og ængstelige. De er bange for eget helbred, for ikke at kunne komme sig over sygdom, bange for døden, cancer, røvere og fattigdom. De er bange for at være alene, og har det markant bedre af at være selskab af andre. De er kuldskære og får det værre af kulde, og derfor er det påfaldende at de føler smerter som brændende varme.

Stramonium – Angst for mørke, vand og døden

Stramonium er et andet middel der omhandler angst. De har en stor angst for mørke, vand, døden, være alene, dyr, for refleksion af lys i blanke overflader, spøgelser og en masse andre ting. Her er der ofte også et tema omkring vold, f.eks. meget voldsomme drømme med mange mareridt, men det kan også være en voldsom adfærd overfor andre, hos børn ses det ofte som at slå, sparke og bide. Men det kan også være trang til at se voldsomme film, eller det modsatte aversion imod alt der har med vold at gøre.

Lycopodium – Forventningsangst

Lycopodium oplever angst i forbindelse med at stå frem i en forsamling, angsten for lycopudium bunder i deres selvværd – de er bange for ikke at være god nok. Hos lycopodium er det altså en slags forventningsangst. De har det rigtig dårligt lige inden de skal “på scenen”, men når de først er på, er der ingen problemer. Lycopodium har ofte problemer med luft i maven, oppustethed, eller andre symptomer der relatere til deres mave/tarm system.

Kalium Carbonicum  – Angst for at miste kontrollen

Kali-c oplever ofte panikangst, som primært mærkes i solar-plexus, den kan opstå meget pludseligt. De har en god fornemmelse for hvad der er rigtigt og forkert, og er meget styrede af det mentale (tænkende plan) men har svært ved at navigere i følelser. Så selvom noget kan virke rigtigt når det er tænkt, kan de have svært ved at navigere i de følelser der kan opstå, her opstår deres panikangst.

Dette var en kort udsnit af hvordan angst kan komme til udtryk og de midler der relatere sig til de forskellige situationer. Fordi angst udløses af vidt forskellige ting og situationer vil det også være individuelt hvordan/med hvad den skal behandles.

Kontakt mig, hvis du har lyst til at høre nærmere om hvordan homøopatien kan hjælpe dig.

2 Replies to “Angst – kan homøopati hjælpe?”

  1. Jeg har en angst for alt der har myndigheder at gøre jeg er 68 år og har grundet angst undgået myndigheder i 10 år, det er der ikke kommet noget godt ud af.
    Også en angst for døden/livet og Covid 19, så vi skal helt ned i rødderne. Er det noget vil være i stand til at gå in og finde et middel i forbindelse med.
    Der vil andre negativer “godbidder”
    En sidste ting bruger du Bowel Nosoder??

    1. Hej. Det lyder til at angsten fylder meget for dig i hverdagen, der er flere homøopatiske midler som arbejder med angst, men du skriver du har haft det i 10 år, måske mere? Så er det en længere rejse vi skal ud på sammen, for at skabe balance i livskraften. Homøopatien kan hjælpe til at blive bevist om hidtil ubeviste mønstre, og dermed hjælpe en på vej mod en mindre angstfyldt hverdag. Jeg arbejder med nosoder, men ud fra et klassiske homøopatisk princip, dvs. ordineret hvis det passer på hel mennesket, mentalt, psykisk og fysisk. Mvh Jannie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book tid Ring op Kontakt Find vej

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.