Syv homøopatiske midler til behandling af hovedpine

Langt de fleste mennesker oplever indimellem at have hovedpine. Hovedpine kan udløses af mange forskellige årsager, så som arbejdsrelateret stress, manglende søvn, eksponering fra kraftigt lys (herunder sollys), fødevarer intolerance, angst og overanstrengelse. Hvis du kun oplever hovedpiner indimellem, kan du selv behandle dem med homøopati – eller begynde at blive mere opmærksom på hvad der udløser hovedpinerne, og derved tage dem i opløbet.  Nedenfor vil du finde en liste samt en beskrivelse af nogle gode homøopatiske midler til akut behandling af hovedpiner.

Enkelte mennesker kan dog være så plagede af hyppige eller kraftige hovedpineanfald, at det går under kategorien kronisk hovedpine, til eksempel kan nævnes migræne, Hortons hovedpine eller hovedpine opstået som følge af et piskesmæld og hjernerystelse. Men hovedpiner kan også være relateret til allergi eller for kvinder til deres menstruation cyklus. I disse tilfælde kan behandling hos en klassisk homøopat ofte viser sig at være en god løsning.

Ved behandling af kronisk tilbagevendende hovedpiner med homøopati, vil jeg især spørge ind til din unikke oplevelse af hovedpinen, hvor den starter, hvad der gør den værre og bedre, samt ikke mindste historien bag hvordan hovedpinen oprindeligt opstod.

Nedenfor ser du en beskrivelse af nogle af de homøopatiske midler der kan anvendes til akut behandling af hovedpine. Lider du derimod af kronisk hovedpine og har du fået lyst til at blive behandlet med homøopati.

Belladonna

Dette er det første middel man bør tænke på hvis hovedpinen opstår samtidig med der optræder høj feber. Smerten opstår pludselig og er meget intens, smerten føles pulserende/dunkende, og er oftest lokaliseret i panden (sommetider strækker den sig fra panden om i baghovedet), og vil  oftest opleves i højre side af hovedet. Ansigtet er ofte rødt og propillerne udvidede/store. Trods den høje varme feber er der ingen tørst. Der er stor sensitivitet overfor lys, lyde og lugte. Hovedpine udløst af at få klippet hår kan også behandles med belladonna.

Cocculus

Er midlet ved hovedpiner der kommer fra manglende søvn og stor angst (både for eget helbred men også for andres). Hovedpinen vil være ledsaget af svimmelhed, kvalme, ubehag og mavekramper. Generelt vil personen få det bedre af at ligge ned i et opvarmet rum, frisk luft gør hovedpinen/symptomerne værre. Der er en føle af at være svækket, svimmel og reaktionsevnen er langsom som følge af udmattelse. Hovedpine og kvalme kan også opstå når omgivelserne bevæger sig, midlet er derfor velegnet ved køresyge/transportsyge.

Staphysagria

Er middel ved hovedpine som følge af emotionel/følelsesmæssig stress, især hvis hovedpinen opstår som følge af undertrykt vrede, hvor man har følt sig såret/fornærmet eller udnyttet. Samt hovedpine opstået som følge af et skænderi.

Aconitum

Er midlet ved hovedpine som opstår meget pludselig, det kan være som følge af et chok, men også følge af at være udsat for kold, tørt blæsende vejr. Føler sig ofte restløse/urolig og ængstelige med tørst og har stor trang til koldt drikke

Nux-vomica

Er midlet man bør tænke på hvis hovedpinen skyldes for meget kaffe, alkohol eller ved mental overstimulering (f.eks. Arbejde til sent og deraf manglende søvn). Personen er som regel irritabel, utålmodig og over sensitiv, især overfor larm og berøring. Hovedpinen er oftest ledsaget af fordøjelses problemer med kvalme. De har det typisk værre mellem kl. 3-4 om natten og når de vågner om morgen. Nux-vomica er midlet til tømmermænds hovedpiner.

Bryonia

Hovedpinen starter oftest i panden (over venstre øje) og springer herfra om i baghovdet, eller spreder sig til resten af hovedet. Hovedpinen er kendetegnet ved den bliver værre af den mindste bevægelse, så som bevægelse af øjnene eller skift i lys niveauet (så propillerne bevæger sig). Smerten beskrives som om hovedet er ved at sprænges eller er blevet knust, smerten i hovedet bliver bedre af pres, altså når hænderne presses mod stedet med smerte. Ofte begynder hovedpinen om morgen og bliver værre i løbet af dagen. Bryonia er oftest indikeret når der samtidig er forstoppelse.

Kalium-bichromicum

Hovedpinen optræder i små velafgrænsede områder/spots, og kan vandre rundt. Samtidig med hovedpinen vil der enten være forkølelse eller bihulebetændelse. Udsondringer (snot) vil være gulgrønt og sejt. Generelt værre når de går, om aftnen/natten og efter at have spist.

Hvis du har fået lyst til at prøve homøopatisk behandling, eller vil du gerne høre om jeg kan hjælpe dig, kontakt mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book tid Ring op Kontakt Find vej

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.